Mange meteorobservasjoner fra Østlandet i kveld

Vi har i kveld mottatt mange rapporter fra østlandsområdet om en meteor sett klokka 19:19. Den var synlig ganske lenge, i 11-12 sekund. Den er også registrert ved flere av våre stasjoner, og det fins en automatisk generert rapport om den. Meteoren kom inn i en spiss vinkel inn i atmosfæren i relativt lav hastighet og nådde uvanlig langt ned i atmosfæren, ned til rundt 35 km høgde. Det hender at biter av meteorer som når så langt ned, faller helt ned til bakken som meteoritter, men i dette tilfellet var ikke meteoren særlig lys, og kan derfor ikke ha vært mer enn noen få cm stor, neppe større enn 3-4 cm. Det meste har så brent opp.

3 kommentarer til «Mange meteorobservasjoner fra Østlandet i kveld»

  1. Hei 🙂 Vi observerte ildkulen 24.11.2017 ca kl 19 Vi var i Sverige, Stømne, Arvika kommune. For oss så ildkulen større ut enn bare noen cm.

    1. Lufta rundt lyser mye mer enn overflata på steinen. Derfor virker meteorer å være langt større enn de faktisk er.

Det er stengt for kommentarer.