ISON runder sola i dag

Oppdagelsen i fjor høst av kometen C/2012 S1, bedre kjent som ISON, førte raskt til spekulasjoner om at den kunne bli århundrets komet, men i løpet av sommeren syntes det mer og mer klart at den ikke ville bli et særlig spektakulært skue, heller mer som kometen McNaught i 2007, eller den mer beskjedne kometen Lovejoy i 2011. I dag runder ISON sola og ventes å bli synlig før soloppgang i sørøst tidlig i desember.
ISON
ISON like før den vender rundt sola sett fra romteleskopet SOHO.

Det er lite som nå tyder på at kometen blir noe som det er verdt å bruke ellers travle morgentimer til å få med seg. Kometer er imidlertid uforutsigbare, så vi kommer heller med en kontrabeskjed om det motsatte skulle bli tilfellet.

Oppdatering: Det som overlevde passeringa, er særs lite imponerende. Kometen er en visuell flopp.
ISON
ISON like etter passering rundt sola.