Nytt meteorittfunn i Oslo

6. februar undersøker Steinar Engh taket på sin bolig nær Maridalsvannet i Oslo etter mistanker om en lekkasje og finner et hull i både treverk og stålplate. Han finner først en mindre stein nedi hullet som han kaster fra seg mens han undrer seg over hvordan sprengningsarbeid kan ha gått så galt. Så finner han en større stein, og han forstår da at dette ikke er noen ordinær stein. Han tar kontakt med Naturhistorisk museum, der han i yngre år ofte var, og den geologiinteresserte huseieren får en bekreftelse på sin klare mistanke: Det er en meteoritt som har truffet huset. Heldigvis fant han også igjen biten som han hadde kasta fra seg. Totalt veier steinen inkludert biten som hadde falt av, 2,8 kg.
Fortsett å lese «Nytt meteorittfunn i Oslo»

Ildkule over Sunnmøre 15. februar

Flere fra nordvestlandet har meldt om ei ildkule klokka 19:44 den 15. februar og Runar Sandnes fikk fotografert den med sitt allsky-kamera trass en god del skyer. Det var mye skyer ellers i sør-Norge på dette tidspunktet, så dette er det eneste fotografiet vi har. Fargen beskrives i hovedsak som blå/turkis/grønn. Den gikk raskt og var synlig i 2-3 sekund.

ildkule
(Foto: Runar Sandnes/Norsk meteornettverk)

Observasjonene spriker litt for mye i retningene til at det kan lages et godt kart som viser hvor ildkula har gått. Den later til å ha kommet fra nordvest og gått over Sunnmøre.