Ildkule over Sunnmøre 15. februar

Flere fra nordvestlandet har meldt om ei ildkule klokka 19:44 den 15. februar og Runar Sandnes fikk fotografert den med sitt allsky-kamera trass en god del skyer. Det var mye skyer ellers i sør-Norge på dette tidspunktet, så dette er det eneste fotografiet vi har. Fargen beskrives i hovedsak som blå/turkis/grønn. Den gikk raskt og var synlig i 2-3 sekund.

ildkule
(Foto: Runar Sandnes/Norsk meteornettverk)

Observasjonene spriker litt for mye i retningene til at det kan lages et godt kart som viser hvor ildkula har gått. Den later til å ha kommet fra nordvest og gått over Sunnmøre.

10 kommentarer til «Ildkule over Sunnmøre 15. februar»

 1. Hei. Jeg observerte denne ildkulen som gikk over sunnmøre Lørdags kveld.
  Kan bekrefte at den virker å ha kommer fra nordvest. Det var blå/grønn gass rundt kulen, som også dannet en slags «hale».
  For meg virket det som den gikk veldig lavt, siden den lyste skydekket kraftigt opp.
  Dette var en flott opplevelse siden jeg aldri har sett noe slikt før.
  Mvh Aleksander Hjelleseth

 2. Jeg kan også si at jeg så denne ildkule litt rundt 19:45 lørdag 15. Over kristiansund by. Og kom fra retning nord og gikk sørover

 3. Vi så denne ildkulen den lyste kraftig blått. Så den i Kristiansund før 20.00 engang er ikke sikker på tidspunkte da vi ikke har med mobilen/klokke da vi luftet bikkja. Så den i Karihola og den hadde retning Frei. Dvs fra Nord mot sør.

 4. Fra Hellestranda på Vatne i Haram, observerte vi også denne ildkulen. Vi sto å så sør-vendt og da kom den fra vest og gikk mot øst i 30 graders vinkel. Fra vårt hold var den blå, grønn med «hale» og på størrelse med en fotball.

 5. observert fra Gamlem, 6280 Søvik. For over himmelen som ei grønn/turkis kule med hale. Kom inn meir ifra vest enn nordvest såg det ut som. Litt av et syn uansett.
  Mvh Nina Holen

 6. Jeg var ute og gikk tur med hunden rundt klokken 19.45 på lørdag da jeg så denne ildkulen over Kristiansund. Den gikk «veldig» lavt og lyste godt opp. Den gikk fra nord mot sør. Har sett en del stjerneskudd før, men aldri noen så nærme og kraftig som denne… Artig å se slike hendelser.

 7. Jeg så ildkulen over Rokset på Averøya. Så den sammen med min datter i knapt 2-3 sekunder. Den var blå og veldig fin.

 8. Eldkula kom over Dyrkorn på Sunnmøre på dette tidspunktet. Lavt! Langt under skydekket. Såg at halen spraka. Mektig! Aldri sett noko slikt før? Veldig glad for at fleire har observert det same, nesten som eg tvilte på det eg hadde sett etterpå? 🙂

 9. Fra Innlandet, Kristiansund ca 19.45: Den hadde en klar, grønn farge med en lang oransje hale. Den kom fra nordvest og forsvant mot sørøst. Den forsvant bak skyene og kom tilbake igjen. Trodde først det var en rakett, men banen var mye flatere.

 10. Fra Øydegard i Tingvoll kommune på Nordmøre – var heldig og fikk se hele seansen fra begynnelse til slutt.
  Kl. 19.45 – Ildkulen kom inn fra nord/ nordvestlig retning, og mot en syd/sydøstlig retning – anslagsvis 45 grader vinkel opp fra horisontal. Den hadde en hvit/gul farge i begynnelsen, og endret fargekarakter, og intensitet hele tiden underveis. Sterke, klare farger, som hvit, gul, og grønn-aktig.
  Ildkulen bevegde seg over en strekning , som utgjorde ca. halve himmelhvelvingen. Tilsynelatende redusert fart mot slutten av observasjonen, og ble vekke med et glimt.

  Flott skue!

Det er stengt for kommentarer.