Kvadrantidene topper i kveld

Noen få meteorer fra meteorsvermen kvadrantidene har vært synlige de siste dagene, men i ettermiddag tar svermen seg kraftig opp i noen timer. Bildet under viser en av dem sett fra Voksenlia klokka 17:12 – ei lang eksponering, men kvadrantiden synes likevel bare som en prikk. Det har ei sjelden årsak – meteoren har retning rett mot kameraet! Dette viser oss også presist hvor radianten er, like ved «hanken» på Karlsvogna som jeg har markert i gult. Videoen viser bare en prikk som blusser opp og knapt flytter seg.

kvadrantide
(Foto: Norsk meteornettverk / Solobservatoriet på Harestua)

Klokka 21:17 gikk denne flotte kvadrantiden over Danmark, her fotografert fra Kristiansand (video):
kvadrantide
(Foto: Norsk meteornettverk / Solobservatoriet på Harestua)

Én kommentar til “Kvadrantidene topper i kveld”

  1. Hei ! Har observasjon om ildkulen i lav høyde på Sødorpfjellet i Nord Fron søndag ca. kl 13.45 . den virket rød i front med en hale i litt blålig lys. Den kom inn fra sør og er temmelig sikker på den ente sin ferd i nærheten av Sulsæter Fjellstue. Såg denne mot en fjellside .først litt fra siden og litt mere fra bak før den sluttet i intet. Var kanskje 50 – 100 meter over bakken da jeg fikk øye på den og hadde en fallende kurs til den bare sluknet.

Det er stengt for kommentarer.