Ildkule synlig i fullt dagslys

Vi har i dag fått inn flere rapporter om ei ildkule synlig i fullt daglys ca. 13:48. Dessverre har vi foreløpig ikke funnet den igjen på våre videoopptak, men ettersom rapportene er uavhengige og kommer fra både Vest- og Østlandet, er det ingen tvil om at det dreier seg om ei ildkule. Det er også meldt om et tordenskrall et par minutt etterpå, som tyder på at ildkula har kommet langt ned i atmosfæren. Rapportene tyder på at den har gått over nordlige deler av Langfjella, antakelig over Dovre.

Dersom du så denne, meld observasjonen til oss!

Oppdatering: Ildkula var synlig ca. 13:48, ikke 12:48 som jeg kom i skade for å skrive først.

Observasjonene kommer fra Sogn og Fjordane, Møre og Romsdal, Oppland, og Rogaland. Lengst unna er en observasjon fra Haugesund og Lunner kommuner. Vi har kameraer i Lunner, Gran og Oslo kommuner, men har ikke lykkes i å finne meteoren. Bildene under viser utfordringene. Sirklene markerer hvor meteoren mest sannsynlig har passert. Uheldigvis er det lett tåke i bildet fra Gran, og fra Lunner og Oslo kan meteoren skjules av terrenget. Dessuten vil det være dårlig kontrast på himmelen så nær horisonten.

Gran
Lunner
Oslo