Ildkule sett fra Karasjok

Kjell Harald Sæther har sendt oss følgende fantastiske bilde tatt klokka 01:16 natt til 26. mars:
Ildkule
(Foto: Kjell Harald Sæther)

Ildkula var synlig i ca. 6 sekund. Fotografen skriver: Var ved Iesjohka i Karasjok kommune fra sent på kvelden til over midnatt. Svært god nordlysaktivitet. Mens jeg holdt på å fotografere nordlyshimmelen, dukket meteoren plutselig opp i samme retning som kameraet var rettet mot. Retningen på meteoren var fra Sadejohkamunninigen (Bekk som renner inn i Iesjohka), og i retning Jergul. Skikkelig lyskule, som kom i full fart. Bare flaks at jeg så dit akkurat da.

Flaks, men av og til belønnes tålmodige fotografer med slike sammentreff! Vi har ingen andre bilder eller rapporter om denne ildkula, så det er dessverre ikke mulig å si noe om hvor den har falt og hvor langt ned i atmosfæren den har nådd.

Én kommentar til “Ildkule sett fra Karasjok”

Det er stengt for kommentarer.