Svensk ildkule 21. juli

Mandag kveld var det mange på Østlandet og i sør-Sverige som så ei ildkule fare over himmelen mandag 21. juli. Vi har mottatt en del rapporter, og hendelsen er også omtalt i et par lokalaviser. På grunn av ferie har vi ikke hatt mulighet til å omtale episoden før i dag, og vi har ennå ikke fått undersøkt alle aktuelle kameraer. Foreløpig har vi bare beskrivelser fra vitner, men etterhvert som alle kameraoperatørene kommer hjem fra ferie, kan det hende at det dukker opp bilder.

Tidspunktet spriker noe i rapportene, men flest melder at det skjedde rundt 22:07 norsk sommertid, altså omtrent ved solnedgang på Østlandet. Det gikk også ei mindre ildkule klokka 23:18 over nordøstre Sjælland, som er fotografert fra Oslo og Danmark, men denne var kortvarig og ikke særlig påfallende, og de fleste rapportene beskriver opplagt noe langt større.

Basert på vitnebeskrivelsene later det til at ildkula har falt over sørlige deler av Dalarne i Sverige. Det er foreløpig vanskelig å angi noe presist område, og det er heller ikke mulig å bedømme om noe kan ha falt helt ned til bakken. Ildkula har hatt en tydelig grønnfarge.

Vi kommer tilbake med mer om det kommer ny informasjon.

Omtaler i aviser: Østlendingen 22. juli, Østlendingen 23. juli, Glomdalen 23. juli.

Én kommentar til “Svensk ildkule 21. juli”

  1. Min man och 2 av våra döttrar såg denna bolid 21/7 mellan klockan 22:05-22:10.
    Vi befann oss då i Högbo (Sandviken) och hade blicken väster ut.

Det er stengt for kommentarer.