Perseidene

Meteorsvermen perseidene er i disse dager aktiv og vil kunne observeres de tre neste ukene der nettene er mørke nok. Maksimal aktivitet ventes rundt 12. august. Perseidene gir raske stjerneskudd, av og til kraftige. Alle disse meteorene brenner helt opp langt oppe i atmosfæren. Natt til 31. juli registrerte meteornettverket sin første perseide (rapport). Fordi disse meteorene er så raske og kortvarige, fanger automatikken imidlertid ikke opp alle perseidene.

3 kommentarer til «Perseidene»

  1. Så en ildkule på himmelen over Oslo i kveld 2. AUG ca kl 23.10. Noen andre som fikk med seg den? Så den fra Hovseter og den gikk ned i sør-vest retning herfra

  2. Jeg har sett en meteorit over Oslo søndag kveld! Det var så spesielt lys og det hele tok veldig kort tid men det var veldig intenst. Har sett mange stjærne skudd før men dette var noe helt annet.

Det er stengt for kommentarer.