Flott ildkule over sør-Norge i natt

Klokka 02 i natt 6. juni kunne ei flott ildkule ses over store deler av sør-Norge. Den kom til syne over havet mellom Kristiansand og Skagen og gikk nordover i en lav vinkelt før den gikk i oppløsning muligens ca. 45 km over Hallingdal 13 sekund seinere. Antakelig dreier det seg om en stein på størrelse med en fotball som kommer fra asteroidebeltet mellom Mars og Jupiter som traff jordatmosfæren med en fart på ca. 27 km/s. Våre kameraobservasjoner tyder på at den gikk helt i oppløsning og at det er lite sannsynlig at noe falt helt ned til bakken som meteoritter.

Se egen rapportside for bilder, videoer og ytterligere informasjon.

Ildkula sett fra Gaustadtoppen
Foto: Ildkula sett fra Gaustadtoppen. Klikk på bildet for å se en video.

8 kommentarer til «Flott ildkule over sør-Norge i natt»

 1. Hvaler, dato 6/6-22
  Hei,
  ildkule oppservert fra Hollung holmen, Hvaler, 6/6-22 kl. 02.00 tiden. Ildkulen gikk fra over Søndre Sandøy til over Nordre Sandøy (retning litt høyre for Sydvest bukta) og jeg så at den delte seg til tre lysende kuler som gikk nedover før lyset forsvant. Spennende! 😎

  Mvh,
  Camilla Kennholt

 2. Så denne ildkulen fra første rad. Vi satt på fjellet rundt et bål og så den fra start til slutt. Fantastisk opplevelse. Mye større enn noe annet jeg har observert, nok til å bli litt nervøs noen sekunder.

  Morro!

 3. Vi kunne se ildkule over Nedstrand i 2 tiden natta 6. juni. Den var stor og klar og for oss kunne det se ut som den hadde retning Vikedal eller Yrkje.

 4. Vi så en ildkule som det så ut til at den ble delt i tre deler. Bak så det ut som perfekte stekte marshmallows hvit med litt brunt. Vi så mot sørøst. Eg lurte litt om det var en drøm, men kjekt med dette nettstedet, så tror foreldrene mine på meg!!
  Hilsen Nils, 12 år, Nedstrand / Espevik i Rogaland

 5. Observert på kanotur med speidere ved Fjorda på Gran. Stor kule som fløy fort over himmelen og som hadde en fargerik hale etter seg. Deretter delte den seg opp i mindre deler. Jeg ble så paff over synet at jeg ikke rakk å ta frem mobilen før den var borte. Da jeg så på klokka, var den 02.01. Første gang jeg har sett et slikt fenomen.

 6. SLF så et sterkt lys passere i stor hastighet over Brenna ved Strøen, natt til tirsdag. Det bestod av flere lysende elementer. Orreleiken lot seg ikke påvirke.

 7. Jeg så et sterkt lys passere i stor hastighet over Brenna ved Strøen, natt til tirsdag. Det bestod av flere lysende elementer. Orreleiken lot seg ikke påvirke.

 8. Observert en meteoritt som passerte rett foran øynene mine ca. kl. 02 den 06.06.22 og landet i hagen til naboen (Abbediegen/Oslo). Har prøvd å ta kontakt med naboen uten lykke. Det var en overasket opplevelse. Håper at den fortsatt ligger der når jeg får tak i naboen.

Det er stengt for kommentarer.