Stor ildkule nær Vesterålen

Vi har fått rapporter fra både Troms og Finnmark om ei stor ildkule sett 10.juli ca. 23:48. Det er midnattsol i området, så lyset må ha vært kraftig slik at det kunne observeres i dagslys. Observasjonene så langt tyder på at dette har skjedd over havet litt nordvest for Vesterålen, men det kan foreløpig ikke utelukkes at den kan ha gått over land. Observasjoner fra Vesterålen og Lofoten er vil være av spesiell interesse, både visuelle og eventuelle drønn like før midnatt.

Artikkelen vil oppdateres om det kommer observasjoner som gir ny informasjon.

Oppdatering 2014-07-11 21:26: NORSAR har ingen påfallende registreringer av noen infralydhendelse ved sine stasjoner. Det tyder på at meteoren har gått i oppløsning langt oppe i atmosfæren uten å ha gitt noen meteoritter, men det kan heller ikke fullstendig utelukkes. Mulighetene er vanskelig å bedømme uten å kjenne hastighet og hvor langt ned i atmosfæren ildkula nådde. Takk til Steven Gibbons for å ha undersøkt aktuelle stasjoner! Det har også kommet rapporter fra Nordland og Enontekiö/Finland.

3 kommentarer til «Stor ildkule nær Vesterålen»

  1. Hei
    Jeg og noen kamerater ra Jarnskjegge C Fosen var på tur opp til Norgestreffet for Mc på Geitvågen Camping, da vi, rett før vi skulle ta ferga fra Kilboghavn, da, til venstre utover havet, Lofotn område oppserverte jeg en hale og ildkule, som eksploderte å gikk i oppløsning. Jeg hadde nokk m å kjøre motorsykkel å holde meg på veien, så fikk ikke tatt bilde eller noe. Det var en passsjer på en annen motorsykkel som oppserverte det samme!!

    Mvh
    Morten Jarnskjegge Knutsen

  2. Skrova i Lofoten: Jeg, mamma og en til så en stor ildkule på himmelen, fra Sør mot Nord, trur vi. Gikk mot Store Molla.

Det er stengt for kommentarer.