To store ildkuler på halvannet minutt

Klokka 21:44 og 21:45 mandag kveld 12. oktober kunne to store ildkuler ses på himmelen i Norge. Først ei ildkule som kom til syne over Enontekiö i Finland og gikk nordvestover mot Sommarøy vest for Tromsø. Så litt over et minutt seinere gikk ei ildkule ned ved Frøya og lyste opp himmelen over Trøndelag og Nordvestlandet. Det er neppe noen sammenheng mellom disse hendelsene. Ildkula over Troms har vi bare registrert fra ett sted, Sørreisa, så nøyaktig bane er der noe usikker. Ildkula ved Frøya kunne ses fra store deler av sør-Norge på grunn av gunstig vær, spesielt på Østlandet, og mange har tatt kontakt med oss med observasjoner av denne.

Det er imidlertid lite sannsynlig å finne meteoritter etter disse ildkulene. Eventuelle meteoritter synes å ha falt til sjøs.

Se egne sider for disse ildkulene her og her.

Ildkule
(Foto/video: Norsk meteornettverk / Geir T. B. Øye)

Én kommentar til “To store ildkuler på halvannet minutt”

  1. Jeg så en fra Værlandet på samme tid. Men den virket som at slo ned nærmere

Det er stengt for kommentarer.