Bolide over midt-Sverige

Vi har mottatt mange rapporter fra Østlandet om ei stor ildkule som falt på østhimmelen klokka 22:14 den 29. april. Den beskrives som grønn eller blå i fargen, og den delte seg i flere deler. Den blei fotografert av både det norske og det svenske meteornettverket og falt over Degerfors kommune i Sverige. Sammenstilling av bildene antyder at mindre biter kan ha falt helt ned til bakken som meteoritter. Inngangshastigheten var relativt lav, 16 – 17 km/s, og den lyste ned til den var ca. 30 kilometer over bakken. Flere detaljer fins på meteorens rapportside.

bolide
(Foto/video: Solobservatoriet på Harestua / Norsk meteornettverk)

Én kommentar til “Bolide over midt-Sverige”

  1. satt og så på stjernehimmelen mot nordøst da jeg plutselig fikk se denne ildkula
    – tidspunktet stemmer på en prikk
    – det var stjerneklart og nesten ingen lys fra bebyggelse- et mektig syn !
    Lang bevegelse som endte i en eksplosjon , der kula delte seg opp i flere oransje deler før den sluknet
    Sted : Sparreviken , Ljungskile i Sverige

Det er stengt for kommentarer.