Boka «Norske meteoritter» utkommet

Boka om de norske meteorittene er nå ute til salg. Boka inneholder beskrivelser av meteoritter og fyldig omtale av alle hittil kjente norske meteoritter og historiene bak dem. Boka er rikt illustrert med fantastiske bilder.

Dette er et idealistisk prosjekt hvor salg skal først dekke trykkeriregning og forhåpentlig vis en engelsk versjon og som donasjon til Norsk meteornettverk for innkjøp av kamerautstyr til å overvåke himmelem og Geologisk museums venner (GMV) for meteorittkjøp til museet. Glimrende som julepresang!

Boka koster 399 kroner og kan bestilles fra geotop.no eller kjøpes i butikken på Geologisk museum i Oslo.

Norske meteoritter

Ildkule i sommernatta

De lyse sommernettene gir få ildkuleobservasjoner, men i natt falt ei ildkule klar nok til å være lett synlig. Den er fotografert fra Oslo og vi har også observasjoner fra Buskerud og Vestfold.

Ildkule
(Foto: Steinar Midtskogen / Norsk meteornettverk)

Nettverket tester for tida ut nye kameraløsninger og et av de nye kameraene fikk med seg ildkula klokka 23:24:11 norsk sommertid: 2560×1920, 800×600, 1280×720 (eldre kamera)

Dersom flere videoopptak dukker opp, kan posisjonen peiles. Bildene fra Oslo og observasjonene tyder på at den kan ha gått over sørlige Telemark i en sørvestlig retning. Observasjoner fra området rundt Skien er av spesiell interesse.

Panoramamontasje fra Oslo:
panorama