To ildkuler på samme kveld

Etter lang tid med mye dårlig vær har vi omsider godt klarvær og vi har fått inn observasjoner av to ildkuler i går kveld 12. januar, klokka 21:34:40 og 21:56:36. Vi har i tillegg flere bilder.
Meteorer
(Foto/video: Steinar Midtskogen / Norsk meteornettverk)

Klikk på bildet over for video. Vi kommer tilbake med mer om meteorenes bane.

43 kommentarer til «To ildkuler på samme kveld»

 1. Jeg så det jeg oppfattet som en meteoritt søndag kveld kl.21.57. For meg så det ut som om den var på «vei ned» ganske nært der jeg kjørte. Sterk blå og grønn farge på «halen.. Jeg var på vei oppover Lågendalen, mellom Larvik og Kvelde.

 2. Vet ikke om det har noen sammenheng men jeg så noe slikt i går kveld. Men dette var på vestlandet. Nærmere bestemt Karmøy. Et grønnaktig lite lys med hale…

  1. Hei

   Vi har fått flere observasjoner både fra Vestlandet og Østlandet, og fra Trøndelag.

   1. Jeg registrerte en ild-kule da jeg kjørte fra Melhus til Hølonda i Sør-Trøndelag søndag kveld rundt 21.30.

 3. Hei.
  jeg registrerte ei ild kule søndags kveld, gikk i sørlig retning, før den forsvant bak et fjell som heter Resfjellet i Meldal Kommune i Sør Trøndelag..
  Rakk dessverre ikke å ta bilder

  Hilsen
  karl Inge Jensen

 4. Jeg observerte en ildkule nord-vest på himmelen fra Langhus utenfor Ski. Den gikk ganske vertikalt nedover.

 5. Hei
  jeg så noe i stjernekikkerten men dette uten hale, så ut som en lite lys som for fort mellom stjernene østlig retning. dette er også observert på vestlandet, Bjerkreim nærmere bestemt. såg ikke på klokka men det var nok litt tidligere en de andre observasjonene.
  Ingen bilder her heller gikk så fort.
  mette

 6. Bor på Hordnes i Fana, og satt utenfor på terassen søndag kveld ca 21 30 da jeg så noe som jeg trodde var et veldig lavtgående stjerneskudd. Det gikk så langt ned at jeg så det passere treet til naboen. Veldig fine farger før det «sluknet»
  Har aldri sett noe sånt før. Vakkert!

 7. Jeg registrerte også en ildkule i nordlig retning fra Porsgrunn i går kveld. Den dalte rett ned og mistet lyset før den nådde horisonten.

 8. Jeg så en ild kule rundt den klokkeslettet på Seim i Nordhordaland som kom fra nord, og gikk i retning sør og falt vertikalt nedover.
  Fikk ikke tatt noe bilder, for det gikk for fort.

  1. Jeg satt i stuen og skvatt kanskje mye da det plutselig kom inn i øyekrokken min, det var ett veldig kraftig lys og så ut som det skulle gå i bakken på andre siden av fjellet der vi bor.

 9. Så en av disse fra soverommet på Nordstrand, Oslo. Den hadde en relativt lav hastighet i forhold til tidligere meteoritter jeg har sett. Retningen var sør sør-øst. Lyset forsvant før den nådde bakken.

 10. Så to av disse lysene i går kveld her på sotra utenfor bergen. Det første i sørlig retning og denne delte seg i to deler før den sluknet. Den andre i østlig retning. Kraftige lys og veldig flott. Spesielt den som delte seg var et flott skue.

 11. Observerte en lysende kule med hale, i kikkert ved 16 tiden fra Østfold

 12. Sto i Hunnebostrand i Sverige og så en stor ildkule som så ut som om den kom rett ned i havet mot vest.

  Akkurat som om den delte seg opp i mange biter idet den forsvant.

  Var skikkelig stor. Veldig artig å oppleve. Første tanke var at dette er det største stjerneskuddet jeg noen sinne hadde sett.

 13. Tror jeg så den ene over stavanger sentrum rundt kl 22. Først trodde jeg at det var et fly, men det beveget seg mistenklig fort, og hadde e blå/grønt lysskjær etter seg.
  Kan ikke bekrefte at det va dette jeg så, men det hørtes mistenklig likt ut.

 14. Så et kraftig»stjerneskudd» ved 2130-2200 tiden med retning vest mot sjøen/Holmenkollen fra Dal/Brenna, Søndre Nordstrand, Oslo 🙂

 15. Jeg var på vei hjem ca. Kl 9:30 pm søndag kveld, … Jeg så et skarp dalende lys med hale med stor hastighet, jeg trodde det først var nyttår rakett, … Men den hadde motsatt retning, jeg så også at den sluknet svært nært bakken, den virket veldig nærme, dette var like før mølla og før Andebu på høyre side når jeg kjørte nordover…

 16. Så denne ene rundt 22 tiden eller rett før i Sandefjord retning nord nordøst. Gikk relativt sakte og sluknet før den gikk bak fjellet (Mokollen).

 17. Jeg så en ildkule fare forbi med ganske fin fart nedover mot bakken, over oslo ganske nøyaktig… i retning 300 grader nord vest.

 18. Jeg så en ildkule i retning kl 11 foran meg som sloknet før den nådde bakken da jeg kjørte bil ved Åråsen stadion i retning fra Fetsund mot Kjeller ved Lillestrøm. Tidspunktet sammenfaller bra med kl 2156 søndag kveld 12.01.14.

 19. Jeg så en slik ildkule på himmelen søndag kveld over Brandbu på Hadeland med retning vestover.

 20. Jeg kjørte bil fra Uvdal og retning mot Nesbyen mellom kl.17.00-18.30 på søndag 12.01.14 da jeg så
  en «stripe» på himmelen som ble borte ganske fort.

 21. Var på tur over fjellet fra Valdres mot Nesbyen da vi så en metoritt lignende sak som lyste opp på himmelen, så nesten ut som den landet like i nærheten av der vi kjørte. Den var da i vestlig retning for oss og hadde ett gnistregn etter seg.

 22. Jeg så dette på himmelen i Skjomen som ligger litt sør for Narvik i Nordland. Så ut som en ildkule med hale som for fort over himmelen og så ut som den sku gå i bakken. Mener det var torsdags kveld like før klokken 20.00.

 23. Så en slik meteoritt i Bergen i går kveld, ca rundt 22-tiden. Retning mot NØ.

 24. Hei. Jeg satt i sofaen og så en ildkule som dalte rett ned igår kveld. Observasjonen ble gjort på Frøya i Sør-Trøndelag.

 25. Så et «stjerneskudd» sterkere enn jeg noen gang har sett , over Ler i Trøndelag sånn ca rundt 22 tiden i går kveld. Det var et sterkt lys, men litt grønnfarge i. Ganske så stilig;)

 26. Ildkule observert på kvelden 12.01.14 over Trondheim retning sørover.
  Den hadde ca stjerneskuddfart men var lavt på horisonten og så var den mange ggr sterkere lysmessig. Nesten som ett nødbluss.

 27. Såg kanskje ein metoritt? Trudde det var stjerneskudd. Var tilfeldig at eg kikka ut vinduet i går kveld, såg ikkje på klokka 🙂 Dette skjedde på Nerlandsøy i Herøy på Sunnmøre

 28. Jeg så noe som minnet om et stjerneskudd som var veldig kraftig og varte lenge søndag litt over 21.30. Så dette mot sør/vest.

 29. Jeg så noe sånt på himmelen i Stavanger søndag kveld. Kom inn og fortalte kona at jeg hadde sett det største og klareste stjerneskuddet jeg noen gang hadde sett. Klarer ikke å ta igjen klokkeslettet, men mener det må ha vært senere enn 21.

 30. Mandag 13.01.14 ca kl 1430, observerte jeg noe som må ha vært en meteor, den hadde den klassiske halen etter seg. Jeg kjørte vestover på E-14, fra Meråker til Stjørdal. Til venstre for meg, ca sør-vestlig retning, over himmelen, lyste godt opp. Såg den omtrent da jeg var 5 min fra Stjørdal.

 31. Jeg så den når jeg kjørte ned fra sandmoen mot klett i sør-trønderlag.

 32. Hei.
  Jeg så en ildkulen som nevnt her klokka 21.34. Jeg bor i Skrautvål i Valdres på ca 730 m.o.h og så den i sør sørvestlig retning. Den så ut til å dele seg like før den ble borte bak Fodnesåsen. Det ser ut på kartet til at det må være i retning Vaset fra der jeg befant meg.

 33. Vi så en stor ildkule over himmelen søndagskveld når vi kjørte fra Aure til Todalen ca klokken 21.30.

 34. Observerte denne i vest/sørvestlig retning fra Å i Meldal da jeg var ute en tur på jakt etter å fotografere nordlys. Tidspunktet var ca 21:45. Arti skue men fikk desverre ikke dokumentert med foto…

 35. På tur nå i kveld i Hommelvik utenfor Trondheim. Kom fra øst og gikk ned over Frosta. Veldig kraftig ildkule, andre må ha sett det kraftige lyset. Observerte dette ca.17.45 ?

 36. Observerte denne lysende kulen fra Byåsen i Trondheim kl 1742 i dag. Hadde blikket rett rett på og da mot nord; ca 30 grader over horisonten, et par grader mot vest. Den bevet seg nedover mot venstre (vest) i et par sekunder i kanskje 40 graders vinkel. sluknet i en liten hale. Det var dis i den retningen men lyspunktet var sterkt. Fargen var helt klar grønn, akkurat som min grønne laser. Noterte tidspunktet for å sjekke denne siden etterpå. Denne ville man fint kunne ha fanget på et vanlig kamera.

Det er stengt for kommentarer.