Ildkule sett fra midt-Norge

Vi har mottatt en del rapporter om ei kraftig ildkule 18. november ca. 18:45 som var synlig i flere sekund, nær månen i lysstyrke. Rapportene kommer fra Trøndelag og Nordvestlandet. Østafjells var været grått. Dessverre har vi ingen bilder av denne hendelsen pga værforhold. Rapportene spriker også en del i retningsangivelsene, så det er ikke godt å anslå hvor ildkula har gått. Det later til å være sikkert at den har gått over land, kanskje over Reinheimen, Romsdalen eller Dovre, men dette er uklart.

Dette var nær maksimum for meteorsvermen leonidene. Radianten var imidlertid under horisonten på det aktuelle tidspunktet, men det er en liten mulighet for at det kan ha vært en såkalt «Earth grazer» i forbindelse med meteorsvermen, som kan være et flott syn når radianten er like under horisonten.

Én kommentar til “Ildkule sett fra midt-Norge”

Det er stengt for kommentarer.