Ny meteor i sør

Mange i sørøstlige Norge, især fra Oslo og sørover, fikk med seg denne meteoren søndag kveld klokka 21:26 (klikk på bilde for video):
Meteor
(Foto: Steinar Midtskogen / Norsk meteornettverk)

Meteoren har brent helt opp over Danmark. Vi registrerte den på to ulike kamera, men fordi de ligger nesten på linje, er peilingene noe usikre.
Kart
Høgdeplott

Oppdatering:
Registreringer fra stjerneskud.info i Danmark er nå tilgjenglige. Som vi ser av de oppdaterte peilingene under, blir banen noe annerledes, i hovedsak fartsretningen, som er vanskelig å bedømme når bare to nesten sammenfallende perspektiv er tilgjengelige.

Kart
Høgdeplott

5 kommentarer til «Ny meteor i sør»

  1. Hvor vanlig er det og se to meteorer på under to døgn? Var så heldig og fikk sett den kl.23.51 sist fredag og den i går kveld kl.21.26. Den på fredag var kraftigere og lyste opp lenger, men den i går kveld var ikke så veldig mye svakere.

    1. For meteorer av denne lysstyrken, ikke vanlig i det hele tatt, med mindre du tilbringer mye tid ute i klarvær! Slike ildkuler dukker opp kanskje en gang i uka eller så, men ofte er det jo skyer, og det skal uansett en del til å få med seg to slike på ei helg. Unntaket er under visse meteorsvermer. Enkelte slike svermer kan skape flere fine ildkuler flere netter på rad eller på samme natt. For tida er tauridene aktive, og begge de to siste synes å tilhøre denne svermen. De kalles taurider fordi de beveger seg i en retning ut fra Tyren.

      1. Var ikke ute i klarvær heller hehe, men så dem begge fra samme posisjon i sofan, 40cm fra det sørvest-vendte stuevinduet.

        1. Hvor store antar man at disse tauridene er , før de kommer inn i atmosfæren og brenner opp?

Det er stengt for kommentarer.