Ildkule synlig i dagslys 9. februar

Mandag 9. februar, noe etter klokka 16:00, var det mange som så ei kraftig ildkule på himmelen trass i at det var fullt dagslys. Den var synlig med hale i noen få sekund. Observasjoner er meldt fra Akershus, Buskerud, Vestfold, Telemark og Sjælland. Observasjonene tyder på at den har falt over den svenske vestkysten eller over Skagerrak og gått i en vestlig retning. Vi har undersøkt flere videoopptak fra kameraer som har pekt i riktig retning, men dessverre ikke funnet bilder av meteoren. Det kan skyldes skyer eller lokalt terreng. Det er gjort infralydregistreringer ved NORSARs stasjon i Løten i etterkant som passer bra med en meteor, men andre støykilder kan ikke utelukkes. Det er ingen tvil om at dette har vært en kraftig meteor, men vi kan foreløpig ikke si presist hvor den har falt eller noe om sannsynligheten for at noe kan ha falt ned til bakken som meteoritter.

Vi oppfordrer flere til å melde inn sine observasjoner og vi vil komme med oppdateringer dersom ny informasjon kommer inn.

2 kommentarer til «Ildkule synlig i dagslys 9. februar»

  1. Jeg så en ildkule lignende greier på himmelen fra Tønsberg. Var tydelig at det ikke var ett fly. Hva er det ?

Det er stengt for kommentarer.